Softcover boeken en brochures

Bent u op zoek naar een drukker voor uw softcover boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is één van onze core businesses. Wij drukken softcover brochures in allerlei soorten, met een formaat van minimaal 75 x 125 mm en maximaal 305 x 310 mm. Orders met een oplage tot 500 exemplaren drukken we digitaal, daarboven in overleg.

Bindwijze

Wij bieden de optie om geniet gebrocheerd of garenloos gebrocheerd te binden.

Geniet gebrocheerd

Dit is de sterkste manier van inbinden. Een geniet gebrocheerd boek of brochure kan intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten. Wij voeren deze bindwijze uit met een maximaal van 96 pagina’s en een formaat van minimaal 120 x 170 mm en maximaal 240 x 350 mm. U heeft de keuze uit platte nietjes of oognietjes.

Garenloos gebrocheerd

Met deze techniek worden de losse bladen van een boek of brochure gebonden en rechtstreeks in de rug van het omslag gelijmd.

 

Omslag

Wij bieden de mogelijkheid uw softcover omslag af te werken met flappen voor extra ruimte.
 

Afwerking

Laminaat (glans, mat of soft touch)

Laminaat is een dunne transparante kunststoffolie die op het papier van de cover wordt geplakt en zorgt voor een luxe uitstraling en een duurzame bescherming van het omslag. Deze afwerking wordt standaard gebruikt bij een hardcover of softcover/paperback brochure. U kiest voor een glanzend-, mat- of soft touch laminaat (soft touch geeft het omslag een meer warme uitstraling).

Veredelen (UV-lak, UV-Spotlak, 3D-lak of glitterlak)

Optioneel kunt u ervoor kiezen om de omslag chique af te werken, door middel van UV-lak; een hoogglans laklaag die als 5e drukkleur wordt aangebracht. Ook UV-Spotlak, 3D-lak (creëert reliëf) of glitterlak wordt als 5e kleur toegevoegd, maar alleen op specifieke elementen binnen het omslag, om bijvoorbeeld een titel of afbeelding uit te lichten. Zo ontstaat er een contrasterend effect en springt het element extra in het oog.

Foliedruk (glans of mat)

Foliedruk (doorgaans goud of zilver) geeft het drukwerk een chique uitstraling. Foliedruk is een techniek waarbij er een dunne kleur- of metaalfolie op de cover wordt aangebracht. U heeft de keuze uit glans- of matte folie. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met een linnen of leren omslag.

 

Wire-O

Wire-O is bij uitstek geschikt voor het inbinden van relatief dunne boeken en brochures en documenten die plat open moeten kunnen blijven liggen, zoals kookboeken, handleidingen, kalenders, agenda’s of portfolio's. U heeft de keuze uit een Wire-O van metaal of pvc gecoat metaal. Kalenders kunnen tevens met speciale kalenderhaken worden afgewerkt. Wire-O kan worden toegepast bij producten met een minimaal formaat van 75 x 100 mm en een maximaal formaat van 320 x 690 mm.

 

Vraag direct een op maat gemaakte offerte aan Offerte aanvragen

Onze specialiteiten

Paperback boeken

Bent u op zoek naar een drukker voor uw paperback (softcover) boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is onze andere specialiteit. Wij drukken paperback brochures (softcover) in allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Hardcover boeken

Het drukken van hardcover boeken en brochures is één van onze specialiteiten. Wij leveren mooie kwalitatieve en stevige hardcover boeken. U heeft de keuze uit allerlei soorten, formaten en afwerkingen. En altijd genaaid gebrocheerd, zoals het hoort!
Lees meer

Softcover boeken en brochures

Bent u op zoek naar een drukker voor uw softcover boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is één van onze core businesses. Wij drukken softcover brochures in allerlei soorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Garenloos brocheren

Met deze techniek worden de losse bladen van een boek of brochure gebonden en rechtstreeks in de rug van het omslag gelijmd.
Lees meer

Geniet brocheren

Dit is de meest gebruikte manier van inbinden van softcover boeken en brochures. Een geniet gebrocheerd boek of brochure kan intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten.
Lees meer

Genaaid brocheren

Hardcover boeken verdienen het om genaaid te worden gebrocheerd, wij bieden dit standaard aan in combinatie met digitaal drukken, als een van de weinigen in Nederland.
Lees meer