Hardcover boeken Specialisatie

Wij hebben ons de laatste jaren volledig gespecialiseerd in de productie van boeken, zowel paperback (softcover) als hardcover. De overgrote meerderheid van onze boeken worden digitaal gedrukt, toner en inktjet. De voordelen van het digitale productieproces zijn dat je al vanaf een hele lage oplage boeken kan bestellen. Tegen een zeer gunstige prijs met een kwaliteit die zeker niet onder doet t.o.v. het traditionele offsetdrukken.

Het drukken van hardcover boeken en brochures is één van onze specialiteiten. Wij leveren zeer mooie kwalitatieve en stevige hardcover boeken met een formaat van minimaal 100 x 100 mm maximaal 270 x 380 mm., afhankelijk van de manier van binden. Orders met een oplage tot 500/750 exemplaren drukken we standaard digitaal, daarboven vaak in vellen offsetdruk.

U heeft de keuze uit allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen. En onze hardcover boeken zijn standaard genaaid gebrocheerd, zoals het hoort! Wij bieden dit als een van de weinigen in Nederland in combinatie met digitaal drukken.

Bindwijze

Hardcover boeken verdienen het om genaaid te worden gebrocheerd, wij bieden deze optie als één van de weinigen in Nederland in combinatie met digitaal drukken. Het is de sterkste manier van inbinden. Een boek dat genaaid gebrocheerd is, kan zeer intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten. Uiteraard is het ook mogelijk om de boeken garenloos te brocheren, al raden we dat in beginsel altijd af als afwerking van een hardcover boek.

Garenloos brocheren

Bij een boek met garenloos gebrocheerde afwerking worden de katernen/gevouwen pagina’s niet van garen voorzien. Voor het lijmen van de binnenwerken wordt er een klein stukje van de rug afgefreest. Hierdoor ontstaat een bepaald reliëf waar de lijm tussen zal lopen, gelijk na het lijmen worden het omslag tegen het binnenwerk gedrukt. Nadat de boeken aan drie zijden zijn schoongesneden zijn ze klaar.

 

Genaaid brocheren

Het is de sterkste manier van inbinden. Een boek dat genaaid gebrocheerd is, kan zeer intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten. Bij deze techniek worden de katernen (gevouwen pagina’s) door middel van garen (in elkaar) en aan elkaar genaaid en gelijmd in de rug van het omslag.

 

Rechte rug of ronde rug

Rechte rug

Het meeste gebruikt en makkelijk te produceren, zorgt voor meer stevigheid.

Ronde rug

Over het algemeen is dit de mooiste manier van boekbinden, die wel meer tijd vergt. Een ronde rug zorgt ervoor dat dikkere boeken mooier open blijven liggen.

 

Materiaal omslag

Het omslag van een boek of brochure maakt het product uniek en opvallend. Bij RenDion kiest u uit verschillende materialen en afwerkingen om van de omslag van uw boek of brochure een echte eyecatcher te maken. Papieren omslagen zijn het meest gebruikelijk, maar wilt u uw omslag iets speciaals mee geven? Ga dan eens voor een canvas omslag (met natuurlijk uitstraling en dikker en ruwer materiaal), een (imitatie) leren omslag of kies voor een stofomslag in combinatie met canvas en embossering.

 

Schutbladen

Een hardcover boek heeft schutbladen, deze zijn nodig om het binnenwerk en omslag samen te voegen en ook dienen ze als bescherming van het boekblok. Het boek begint met schutbladen, gevolgd door het binnenwerk en wordt afgesloten met schutbladen. Standaard zijn ze wit maar ze kunnen ook bedrukt worden, u kunt natuurlijk ook papier met een kleur uitzoeken.

 

Afwerking

Laminaat (glans, mat of soft touch)

Laminaat is een dunne transparante kunststoffolie die op het papier van de cover wordt geplakt en zorgt voor een luxe uitstraling en een duurzame bescherming van het omslag. Deze afwerking wordt standaard gebruikt bij een hardcover of softcover/paperback brochure. U kiest voor een glanzend-, mat- of soft touch laminaat (soft touch geeft het omslag een meer warme uitstraling).

 

Extra opties

Veredelen (UV-lak, UV-Spotlak, 3D-lak of glitterlak)

Optioneel kunt u ervoor kiezen om de omslag chique af te werken, door middel van UV-lak; een hoogglans laklaag die als 5e drukkleur wordt aangebracht. Ook UV-Spotlak, 3D-lak (creëert reliëf), maar alleen op specifieke elementen van het omslag, om bijvoorbeeld een titel of afbeelding uit te lichten. Zo ontstaat er een contrasterend effect en springt het element extra in het oog.

Foliedruk

Foliedruk (doorgaans goud of zilver) geeft het drukwerk een chique uitstraling. Foliedruk is een techniek waarbij er een dunne kleur- of metaalfolie op de cover wordt aangebracht. U heeft de keuze uit glans- of matte folie. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met een linnen of (imitatie) leren omslag.

Kapitaalbandjes

Een kapitaalbandje is een stukje garen dat aan de boven- en onderkant van het boekblok op de rug van een gebonden boek wordt bevestigd, verkrijgbaar in vele kleuren.

Leeslint

Een leeslint is een bladwijzer in de vorm van een textiel lintje, dat aan de bovenkant van het boekblok wordt bevestigd, verkrijgbaar in vele kleuren.

Stofomslag

Deze is bedoeld als bescherming van het omslag tegen stof en beschadigingen, over het algemeen is het van papier met eenzijdige bedrukking en voorzien van laminaat. Het wordt om het omslag heen gevouwen door middel van twee flappen. Een stofomslag wordt vaak gebruikt indien het omslag voorzien is van linnen.

Per stuk gesealed

U kunt ervoor kiezen om uw boeken of brochures per stuk geseald afgeleverd te krijgen. Sealen zorgt voor betere bescherming van uw drukwerk tegen onder andere vocht en stof.

 

Foto's

Hardcover boek met linnen afwerking + embossering + stofomslag

20211210_132345.jpg

 

20220127_121000.jpg

Onze specialiteiten

Paperback boeken

Bent u op zoek naar een drukker voor uw paperback (softcover) boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is onze andere specialiteit. Wij drukken paperback brochures (softcover) in allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Hardcover boeken

Het drukken van hardcover boeken en brochures is één van onze specialiteiten. Wij leveren mooie kwalitatieve en stevige hardcover boeken. U heeft de keuze uit allerlei soorten, formaten en afwerkingen. En altijd genaaid gebrocheerd, zoals het hoort!
Lees meer

Softcover boeken en brochures

Bent u op zoek naar een drukker voor uw softcover boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is één van onze core businesses. Wij drukken softcover brochures in allerlei soorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Garenloos brocheren

Met deze techniek worden de losse bladen van een boek of brochure gebonden en rechtstreeks in de rug van het omslag gelijmd.
Lees meer

Geniet brocheren

Dit is de meest gebruikte manier van inbinden van softcover boeken en brochures. Een geniet gebrocheerd boek of brochure kan intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten.
Lees meer

Genaaid brocheren

Hardcover boeken verdienen het om genaaid te worden gebrocheerd, wij bieden dit standaard aan in combinatie met digitaal drukken, als een van de weinigen in Nederland.
Lees meer