Hardcover boeken en brochures

Het drukken van hardcover boeken en brochures is één van onze specialiteiten. Wij leveren mooie kwalitatieve en stevige hardcover boeken en brochures, met een formaat van minimaal 100 x 100 mm maximaal 290 x 305 mm. Orders met een oplage tot 500 exemplaren drukken we digitaal.

Het omslag van een boek of brochure maakt het product uniek en opvallend. Bij RenDion kiest u uit verschillende materialen en afwerkingen om van de omslag van uw boek of brochure een echte eyecatcher te maken.

Bindwijze

Hardcover boeken verdienen het om genaaid te worden gebrocheerd, wij bieden deze optie als één van de weinigen in Nederland in combinatie met digitaal drukken. Het is de sterkste manier van inbinden. Je kunt een boek dat genaaid gebrocheerd is, intensief gebruiken zonder dat de pagina’s loslaten.

Bandzetter (Rechte rug)

We kunnen boekbinden met een ronde rug of een recht rug. Een rechte rug zorgt voor meer stevigheid.

Bandzetter (Ronde rug)

Over het algemeen is dit de mooiste manier van boekbinden. Een ronde rug zorgt ervoor dat de titel op de rug beter leesbaar zijn.

Materiaal omslag

Papieren omslagen zijn het meest gebruikelijk, maar wilt u uw omslag iets speciaals mee geven? Ga dan eens voor een canvas omslag (met natuurlijk uitstraling en dikker en ruwer materiaal), een leren omslag of kies voor een stofomslag in combinatie met canvas of leer.

Afwerking

Laminaat (glans, mat of soft touch)

Laminaat is een dunne transparante kunststoffolie die op het papier van de cover wordt geplakt en zorgt voor een luxe uitstraling en een duurzame bescherming van het omslag. Deze afwerking wordt standaard gebruikt bij een hardcover of softcover/paperback brochure. U kiest voor een glanzend-, mat- of soft touch laminaat (soft touch geeft het omslag een meer warme uitstraling).

Veredelen (UV-lak, UV-Spotlak, 3D-lak of glitterlak)

Optioneel kunt u ervoor kiezen om de omslag chique af te werken, door middel van UV-lak; een hoogglans laklaag die als 5e drukkleur wordt aangebracht. Ook UV-Spotlak, 3D-lak (creëert reliëf) of glitterlak wordt als 5e kleur toegevoegd, maar alleen op specifieke elementen binnen het omslag, om bijvoorbeeld een titel of afbeelding uit te lichten. Zo ontstaat er een contrasterend effect en springt het element extra in het oog.

Foliedruk (glans of mat)

Foliedruk (doorgaans goud of zilver) geeft het drukwerk een chique uitstraling. Foliedruk is een techniek waarbij er een dunne kleur- of metaalfolie op de cover wordt aangebracht. U heeft de keuze uit glans- of matte folie. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met een linnen of leren omslag.

Extra opties

Kapitaalbandje

Een kapitaalbandje is een stukje garen dat aan de boven- en onderkant van het boekblok op de rug van een gebonden boek is bevestigd.

Leeslint

Een leeslint is een bladwijzer in de vorm van een textiel lintje, dat aan de bovenkant van het boekblok wordt bevestigd.

Per stuk geseald

U kunt ervoor kiezen om uw boeken of brochures per stuk geseald afgeleverd te krijgen. Sealen zorgt voor betere bescherming van uw drukwerk.

Vraag direct een op maat gemaakte offerte aan Offerte aanvragen

Onze specialiteiten

Paperback boeken

Bent u op zoek naar een drukker voor uw paperback (softcover) boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is onze andere specialiteit. Wij drukken paperback brochures (softcover) in allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Hardcover boeken en brochures

Het drukken van hardcover boeken en brochures is één van onze specialiteiten. Wij leveren mooie kwalitatieve en stevige hardcover boeken. U heeft de keuze uit allerlei soorten, formaten en afwerkingen. En altijd genaaid gebrocheerd, zoals het hoort!
Lees meer

Softcover boeken en brochures

Bent u op zoek naar een drukker voor uw softcover boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is één van onze core businesses. Wij drukken softcover brochures in allerlei soorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Garenloos brocheren

Met deze techniek worden de losse bladen van een boek of brochure gebonden en rechtstreeks in de rug van het omslag gelijmd.
Lees meer

Geniet brocheren

Dit is de meest gebruikte manier van inbinden van softcover boeken en brochures. Een geniet gebrocheerd boek of brochure kan intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten.
Lees meer

Genaaid brocheren

Hardcover boeken verdienen het om genaaid te worden gebrocheerd, wij bieden dit standaard aan in combinatie met digitaal drukken, als een van de weinigen in Nederland.
Lees meer