Paperback (softcover) Specialisatie

Wij hebben ons de laatste jaren volledig gespecialiseerd in de productie van boeken, zowel paperback (softcover) als hardcover. De overgrote meerderheid van onze boeken worden digitaal gedrukt, toner en inktjet. De voordelen van het digitale productieproces zijn dat je al vanaf een hele lage oplage boeken kan bestellen. Tegen een zeer gunstige prijs met een kwaliteit die zeker niet onder doet t.o.v. het traditionele offsetdrukken.

Een paperback, in Nederland ook vaak ook bekend als een softcover of softback, is een type boek dat wordt gekenmerkt door een dikkere papieren of kartonnen omslag en die vaak bijeen wordt met lijm of garen. Wij drukken paperback’s (softcover) in allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen. Het minimale formaat is 75 x 125 mm maximaal 305 x 310 mm., afhankelijk van de manier van binden. Orders met een oplage tot 500/750 exemplaren drukken we eigenlijk altijd digitaal, daarboven meestal in vellen offsetdruk. Wist u trouwens dat softcover en paperback hetzelfde betekent?

Bindwijze

Garenloos brocheren

Bij een boek met garenloos gebrocheerde afwerking worden de katernen/gevouwen pagina’s niet van garen voorzien. Voor het lijmen van de binnenwerken wordt er een klein stukje van de rug afgefreest. Hierdoor ontstaat een bepaald reliëf waar de lijm tussen zal lopen, gelijk na het lijmen worden het omslag tegen het binnenwerk gedrukt. Nadat de boeken aan drie zijden zijn schoongesneden zijn ze klaar.

 

Genaaid brocheren

Het is de sterkste manier van inbinden. Een boek dat genaaid gebrocheerd is, kan zeer intensiefgebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten. Bij deze techniek worden de katernen (gevouwen pagina’s) door middel van garen (in elkaar) en aan elkaar genaaid en gelijmd in de rug van het omslag.

 

Afwerking

Laminaat (glans, mat of soft touch)

Laminaat is een dunne transparante kunststoffolie die op het papier van de cover wordt geplakt en zorgt voor een luxe uitstraling en een duurzame bescherming van het omslag. Deze afwerking wordt standaard gebruikt bij een hardcover of softcover/paperback brochure. U kiest voor een glanzend-, mat- of soft touch laminaat (soft touch geeft het omslag een meer warme uitstraling).

Veredelen (UV-lak, UV-Spotlak, 3D-lak of glitterlak)

Optioneel kunt u ervoor kiezen om de omslag chique af te werken, door middel van UV-lak; een hoogglans laklaag die als 5e drukkleur wordt aangebracht in plaats van laminaat. Ook UV-Spotlak, 3D-lak (creëert reliëf), maar alleen op specifieke elementen van het omslag, om bijvoorbeeld een titel of afbeelding uit te lichten. Zo ontstaat er een contrasterend effect en springt het element extra in het oog.

Foliedruk (glans of mat)

Foliedruk (doorgaans goud of zilver) geeft het drukwerk een chique uitstraling. Foliedruk is een techniek waarbij er een dunne kleur- of metaalfolie op de cover wordt aangebracht. U heeft de keuze uit glans- of matte folie.

Per stuk geseald

U kunt ervoor kiezen om uw boeken of brochures per stuk geseald afgeleverd te krijgen. Sealen zorgt voor betere bescherming van uw drukwerk tegen onder andere vocht en stof.

 

Foto's

Genaaid gebrocheerd20211210_132425.jpg

20211210_132409.jpg

Garenloos gebrocheerd 20211214_130704.jpg

Vraag direct een op maat gemaakte offerte aan Offerte aanvragen

Onze specialiteiten

Paperback boeken

Bent u op zoek naar een drukker voor uw paperback (softcover) boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is onze andere specialiteit. Wij drukken paperback brochures (softcover) in allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Hardcover boeken

Het drukken van hardcover boeken en brochures is één van onze specialiteiten. Wij leveren mooie kwalitatieve en stevige hardcover boeken. U heeft de keuze uit allerlei soorten, formaten en afwerkingen. En altijd genaaid gebrocheerd, zoals het hoort!
Lees meer

Softcover boeken en brochures

Bent u op zoek naar een drukker voor uw softcover boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is één van onze core businesses. Wij drukken softcover brochures in allerlei soorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Garenloos brocheren

Met deze techniek worden de losse bladen van een boek of brochure gebonden en rechtstreeks in de rug van het omslag gelijmd.
Lees meer

Geniet brocheren

Dit is de meest gebruikte manier van inbinden van softcover boeken en brochures. Een geniet gebrocheerd boek of brochure kan intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten.
Lees meer

Genaaid brocheren

Hardcover boeken verdienen het om genaaid te worden gebrocheerd, wij bieden dit standaard aan in combinatie met digitaal drukken, als een van de weinigen in Nederland.
Lees meer