Paperback (softcover) boeken en brochures:

Bent u op zoek naar een drukker voor uw paperback (softcover) boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is onze andere specialiteit. Wij drukken paperback brochures (softcover) in allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen. Het minimaal formaat is 75 x 125 mm maximaal 305 x 310 mm., afhankelijk van de manier van binden. Orders met een oplage tot 500 exemplaren drukken we standaard digitaal, daarboven vaak in vellen offsetdruk. Wist u trouwens dat softcover en paperback hetzelfde betekend?

Bindwijze

Garenloos brocheren

Bij een boek met garenloos gebrocheerde afwerking worden de katernen/gevouwen pagina’s niet van garen voorzien. Voor het lijmen van de binnenwerken wordt er een klein stukje van de rug afgefreest. Hierdoor ontstaat een bepaald reliëf waar de lijm tussen zal lopen, gelijk na het lijmen worden het omslag tegen het binnenwerk gedrukt. Nadat de boeken aan drie zijden zijn schoongesneden zijn ze klaar.

Genaaid brocheren

Het is de sterkste manier van inbinden. Een boek dat genaaid gebrocheerd is, kan zeer intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten. Bij deze techniek worden de katernen/gevouwen pagina’s door middel van garen (in elkaar) en aan elkaar genaaid en gelijmd in de rug van het omslag.

Geniet brocheren

Dit is de meest gebruikte manier van inbinden van softcover boeken en brochures. Een geniet boek of brochure kan intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten. Het maximaal aantal pagina’s dat je kan nieten is 44, natuurlijk is de dikte van het papier daarbij wel van belang.

Wire-O 

Wire-O is bij uitstek geschikt voor het inbinden van relatief dunne boeken en brochures en documenten die plat open moeten kunnen blijven liggen, zoals kookboeken, handleidingen, kalenders, agenda’s of portfolio's. Optioneel met transparant voor- en achterblad.

Genaaid gebrocheerd20211210_132425.jpg

20211210_132409.jpg

Hardcover boek met linnen afwerking + embossering + stofomslag.

20211210_132345.jpg

Garenloos gebrocheerd 20211214_130704.jpg

Onze specialiteiten

Paperback boeken

Bent u op zoek naar een drukker voor uw paperback (softcover) boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is onze andere specialiteit. Wij drukken paperback brochures (softcover) in allerlei papiersoorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Hardcover boeken en brochures

Het drukken van hardcover boeken en brochures is één van onze specialiteiten. Wij leveren mooie kwalitatieve en stevige hardcover boeken. U heeft de keuze uit allerlei soorten, formaten en afwerkingen. En altijd genaaid gebrocheerd, zoals het hoort!
Lees meer

Softcover boeken en brochures

Bent u op zoek naar een drukker voor uw softcover boeken of brochures? Het drukken van boeken en brochures met een softcover is één van onze core businesses. Wij drukken softcover brochures in allerlei soorten, formaten en afwerkingen.
Lees meer

Garenloos brocheren

Met deze techniek worden de losse bladen van een boek of brochure gebonden en rechtstreeks in de rug van het omslag gelijmd.
Lees meer

Geniet brocheren

Dit is de meest gebruikte manier van inbinden van softcover boeken en brochures. Een geniet gebrocheerd boek of brochure kan intensief gebruikt worden zonder dat de pagina’s loslaten.
Lees meer

Genaaid brocheren

Hardcover boeken verdienen het om genaaid te worden gebrocheerd, wij bieden dit standaard aan in combinatie met digitaal drukken, als een van de weinigen in Nederland.
Lees meer